dinsdag 29 november 2016

MIND kallibreren

Een computer ‘doet’ niets, zonder stroomvoorziening en zonder een goed geprogrammeerd besturingssysteem en goed geïnstalleerde software. 
Een lichaam ‘doet’ niets, als de stekker eruit is getrokken….het leven afgeschakeld is en er geen besturingssysteem en programma’s meer draaien.
OK: check!

  • Een computer staat alleen optimaal ten dienste van de gebruiker, doet  het alleen echt naar behoren, als alle subsystemen netjes uitgelijnd zijn op de centrale processor.
  • Een levend lichaam staat alleen optimaal ten dienste van de gebruiker, doet het alleen echt naar behoren, als alle subsystemen netjes uitgelijnd zijn op de centrale processor.
  • Een levendige, zich natuurlijk ontwikkelende gemeenschap staat alleen optimaal ten dienste van de gebruikers, doet het alleen echt naar behoren, als alle subsystemen netjes uitgelijnd zijn op de centrale processor: het kloppend kart en de ziel van de gemeenschap.

Maar ja, wie of wat is nou het kloppend hart en/of de ziel van een gemeenschap?
Is er werkelijk een centrale processor in een groepsproces?

Ja, dat is er.

Die centrale processor in een gemeenschap  is geen ‘ding’ dat je ergens op een fysiek niveau kunt aanraken of met fysiek gereedschap te lijf kunt.
Het is ook niet een ‘persoon’ of zelfs maar een subgroepje van een paar personen, die je op bestuurlijk niveau kunt aanwijzen en met terdege onderbouwde verzoeken  en vergaderstukken  kunt aanspreken.
Het is, net als in een individu(!)  het  ‘overkoepelende energetisch dynamische wezenlijke’ waar  iedere betrokken bij een (groeps-)proces op betrekkingsniveau zich rechtstreeks met resonanties, toe verhoud.  

Oeps….. dat wordt ineens een beetje abstract….?!
Tja, sorry, in de wereld van de sociaal mentaal emotionele ontwikkelingen, waar dat 'betrekkingsniveau' allemaal over gaat, speelt zich nogal veel 'onder de oppervlakte' van het bewustzijn af en is dus niet zo peilbaar met de vijf zeer fysiek georiënteerde zintuigen.
Dit gebruikt een meta-fysiek zintuig, vaak het zesde zintuig genoemd, dat volledig in energetische resonanties werkt. 
Deze collectieve geest, (het collectieve bewustzijn,  de totale resonantie van alle intenties, gevoelens, gedachten, normen en waarden van alle onderdelen), noem ik de  MIND van een gemeenschap.
Ik begrijp dat als een grote, voordurend bijgewerkte up-to-date database van de menselijke ervaring, die door de onderdelen ( bewust of onbewust)  voortdurend geraadpleegd wordt om richting te geven aan de ontwikkelingen waar die onderdelen bij betrokken zijn, in de context van de ontwikkeling van het geheel.
(MIND:  Managing Information for New Developments).


Met ‘gezond verstand’ met de overkoepelende energetische dynamiek omgaan, betekent (voor mij) met een gekalibreerd verstand je hiertoe ( en tot de uitdagingen waar je je in je dagelijkse dag voor geplaatst ziet) verhouden.

Het (op betrekkingsniveau) uitlijnen en kalibreren van de subsystemen (afdelingen/mensen) in een gemeenschap op die uiterst abstracte centrale processor op het niveau van energetische vibraties, is mijn expertiseveld.

Ik stel mijn expertise graag (pro deo) ten dienste van (leiders van) gemeenschappen, die zich graag willen uitlijnen op ‘ welzijn en kwaliteit van leven, voor alle betrokkenen’ en er graag praktische ondersteuning bij willen om zelf dat kalibreerproces verstandig te kunnen hanteren.


Want, kalibreren op de juiste ijkpunten in de overkoepelende dynamiek valt vrij eenvoudig leren en…… is een belangrijke levens/management vaardigheid als je snel, simpel en tegen zeer lage kosten  uitstekende kwaliteit wilt leven, optimaal gebruik makend van de natuurlijke creatieve krachten in je gemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten