woensdag 30 november 2016

verversingen

Voldoende transformatietijd inbouwen, met korte stops:
  • Tussen 2 taken
  • Iedere 20 – 30 minuten
  • Als het even tegen zit
...... is, in mijn ervaring, een belangrijk ingrediĆ«nt om team spirit  op een natuurlijke energetisch zuiverende manier mee te ondersteunen.

In een Engelstalige blog post beschreef ik het vandaag ook in een analogie.

Waar mensen samenwerken/samenleven, is het net een gezamenlijk atelier voor aquarel schilders.
Om geslaagde heldere mooie aquarellen van prima kwaliteit te maken, moet je regelmatig je potje met schoon water verversen, anders wordt het al snel een troebele bedoening, zowel op je palet als op je uiteindelijke werk. Dat komt het plezier van het werk niet ten goede.
Maar ja, ben je ‘net lekker bezig’, moet je weer je werk onderbreken om naar de kraan te lopen om je potje schoon te maken en van vers water te voorzien! Pffff.

Gelukkig, in een prettige samenwerkingsrelatie, zal iemand die toch naar de keuken loopt, ook wel even het wat troebele water van de anderen vervangen. Kleine moeite, groot plezier en ach, als je toch daarmee bezig bent….
  • Maar ja…. als het altijd dezelfden zijn die dat klusje voor hun rekening nemen, terwijl het zo’n simpele taak is, die iedereen gemakkelijk een paar keer per dag kan doen?
  • En als het gaat opvallen dat het altijd dezelfde mensen zijn die het zo weten te organiseren dat zij het nooit voor zichzelf doen, laat staan voor een ander…..
  • En als het dan op enig moment opeens gaat opvallen dat die mensen hun eigen vieze kwassies zelfs in andermans schone potjes gaan lopen uitspoelen, als hun eigen potjes wat vuil zijn geworden…..


Tja…..  dan ligt  de ‘goede vrede’, de prettige samenwerking wel onder vuur… en gaat er onvrede leven op de werkvloer van het atelier.

Nu heb ik het hier niet speciaal over je eigen vuile kopjes naar de keuken brengen en ook eens die van een ander oppikken en in de vaatwasser zetten. Of over verversingen ( koffie/thee) halen voor jezelf en ook wat voor je collega’s meebrengen…… al draagt het over en weer doen van zulke kleine gestes uiteraard wel bij aan de goede verhoudingen.


Nee, ik heb het over de metafysieke verversingen. Het netjes afvoeren van het sociaal emotionele residu dat een heel gewoon natuurlijk onderdeel is van leven en werken.

Het is nauwelijks een moeite en niet eens een activiteit!
Regelmatige stops nemen en je lichaam en geest ontspannen, is genoeg.

Kleine moeite, groot plezier.... voor het hele team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten